Kalifornia Lemonade

Balboa peninsula Newport CA

Siitä on jo kaksi viikkoa aikaa kun palasin Yhdysvalloista. Toisaalta se tuntuu siltä kuin se olisi ollut juuri eilen, muistot tuoreena mielessä ja toisaalta tässäkin välissä on tapahtunut niin paljon. Koulut ovat loppuneet, suvivirsi laulettu ja opettajat kukitettu. Nyt on mukava silloin tällöin nukkua hieman pidempään.

Newport California

Olen aina unelmoinut että kävisin mummon siskoni ja hänen miehensä luona etelä-Kaliforniassa. Carole ja Jerry ovat energisiä eläkeläisiä jotka olivat suunnitelleet siskolleni ja minulle kaikenlaista kivaa ohjelmaa. Suoraan lentokentältä lähdimme katsomaan ja kastelemaan varpaita Tyynessämeressä. Yhtäkkiä tulikin sen verran iso aalto että kuivattelin nahkakenkiäni seuraavat kaksi päivää. Mutta ei se haitannut. Siellä oli sen verran lämmin että pärjäsin varvassandaaleilla.

Carole and I

Carole ja Jerry asuvat vuorenrinteessä josta näkyy etelä-Kalifornian kolme korkeinta vuorta, San Jacinta, Palomar ja San Antonia myös tunnettu lempinimellä, Baldy. Pihassa oli iso sitruunapuu joka kukkii ja tuottaa hedelmää vuoden ympäri. En tiennytkään että oli sellaisia lajikkeita. Pensasaidan lomassa oli rosmariini ja timjami ja nekin yhtä isoja kuin muutkin pensaat. Ihana aromi niistä lähti kun kävelin ohi. Ja pelargonikin oli monivuotinen kukka jossa puunmaiset varret. Täällä Suomessa se on yleensä kesäkukka.

lemons and herbs in California

Ensimmäisenä päivänä rentouduttiin, ja se tuli tarpeen tälle äidille. Joimme oman pihan sitruunoista tehtyä Lemonade:iä tai sitruunajuomaa. Inspiroin Carole:n ohjeesta ja tein sitä kotona kesän kunniaksi. Tämä voisi olla raikas vaihtoehto Juhannuksena.

kalifornia lemonade

Lemonade tai Sitruunajuomaa

Tämä juoma olisi täydellinen esimerkiksi kesäjuhlissa, vaikkapa alkoholittomana vaihtoehtona.

Sokerisiirappi

1 dl ruokosokeria
1 dl vettä

Valmista ensin sokerisiirappi. Laita ruokosokeri ja vesi pieneen kattilaan. Tuo kiehumispisteeseen ja keitä noin 3 minuuttia. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman.

4 sitruuna
1 litra vettä

Tarjoiluun jääpalasia

Purista sitruunoista mehu ja yhdistä veden kanssa. Sekoita hieman jäähtynyt siirappi ja sekoita hyvin. Lemonade säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa.

Laita kannuun jääpalasia ja kaada päälle lemonade. Nauti auringoisella terassilla.

amerikkalainen lemonade

 

landscape over Hemet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s