Kouvolan omat herkut

Toissa viikolla sain muutaman tunnin vapaa-aikaa. Vietin Kouvola-päivää esikoisen ja kuopuksen kanssa. Harvinaista herkkua kun viimeaikoina suuntana on ollut Helsinki ja työt. Vein vanhimman tyttären kampaamo Cappaan. Olen käynyt siellä vuosia ja yleensä leikkaan koko muun perheen (paitsi omani) hiukset. Olin luvannut Silvialle, että ennen kuin hän lähtee rippikouluun, hän pääsee kampaajalle laittamaan kiharat. Tätä päivää odotettiinkin.

esikoinen ja kuopus collage

Sillä aikaa, kun Silvia oli kampaajalla (ja urakkaan meni neljä tuntia, niin paksut hiukset hänellä on!) minulla oli aikaa hoitaa välttämättömiä asioita ja pysähtyä hetkeksi kahville ja nauttimaan pienen kaupungin sykkeestä. Kävin ensimmäiseksi Papulaarissa. Kouvolan paras kahvila, hands down!

Minusta on ihanaa, että löytyy paikallisia yrityksia, jotka tarjoavat korkealaatuista palvelua ja tuotteita. Sinä päivänä löysin toisenkin kivan paikan, heti tien toiselta puolelta. Nirvana Tea & Wellness Shop löytyy Kouvolakatu 1:stä. Olen itse aika kofeiini-herkkä, niin valitsin tällä kertaa tuotteita, jotka pystyn nauttimaan ilman huolta. Hibiscus teepussi ja paria laatua vihreääteetä lähti mukaani. Myöhemmin olisi tarkoitus tehdä vihreästäteestä kylmäuutettua teetä. Täydellistä juomaa kesähelteille.

Muutama päivä sitten tein hibiscus teestä ensin ihan kuumaa juomaa. Maku on lähellä ruusunmarjateen makua. Hibiscus teessä ei ole varsinaista teetä ja se on luontaisesti kofeiiniton. Seuraavaksi annoin teen jäähtyä niin, että teepannussa oli koko ajan kolme hibiscuskukkaa. Meidän Liljan kukka oli tehnyt aikaisemmin kotimehusta (puolukka) jääpaloja. Laitoin lasin täyteen puolukkamehu jääpaloja ja kaadoin huoneenlämpöiseksi jäähtynyttä hibiscus teetä päälle. Jääpalaset toivat teelle hennon makeuden. Meidän pikku Mörökölli innostu juomasta niin, että minulle ei jäänyt kuin maistiaiset.

hibiscus ice tea and vegan smoothie

Käydessäni Nirvanassa sain vinkin käyttää hibiscus teetä smoothien pohjaksi. Laiton reseptin jo instagramiin mutta laitan sen myös tänne.

Hibiscus tee smoothie (2 isoa tai 4 pientä annosta)

2 dl huoneenlämpöistä tai kylmää hibiscus teetä
yhden sitruunan mehu
2 dl mustikoita (voivat olla myös pakastemustikoita)
1 iso lehtikaalen lehti, revitty palasiksi
1-2 nektariiniä, paloiteltuna
1 rkl chia siemeniä
1 tsp macajauhetta

Jos haluat että smoothiessa on hieman enemmän makeutta ja kaliumia lisää 1-2 banaania

Tarjoilin smoothien pähkinöitten kera, jotta annokseen tulisi vähäsen proteiinia. Mutta yhtä hyvin voit tarjoilla sen jogurtin tai vaikkapa myslin kera.

Kerrotaan, että hibiscus tee saattaa alentaa verenpainetta ja kolesteroliarvoja ja sisältää monia muitakin terveysvaikutteita. Todennäköisesti näitä vaikutuksia voi saavuttaa vain, jos käyttää teetä säännöllisesti ja elää muutenkin terveellisesti.

hibiscus tee ja vegaanismoothies

Nautinnollista heinäkuuta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s