Maakarit ja suklaanäkkäri

father and daughter finnish summerSuomessa lomaillaan heinäkuussa. Ihan perusteellisesti. En tiedä onko maailmassa toista paikkaa, jossa kaikki lomailevat yht’aikaa. Pitkien lomien pito on aina ollut minulle vierasta.

Mutta olen huomannut, että jos koko maa on lomalla yhtä aikaa, on ehkä turha yrittää sitä vastustella. Ehkäpä on parempi tehdä niin kuin muutkin ja lomailla heinäkuussa. Kesä on lämpimillään, puut vehreämillään ja kesäyöt valoisia. En valita. Rauhalliset hetket perheen kanssa ovat ihania. Siellä usein syntyvät myös ne pienet arjen tähtihetket, joita voi tallentaa muistin sopukoihin.

relaxing in the summer sun sepiaParhaat muistot eivät aina tarvitse suurta budjettia tai erikoisia suunnitelmia. Hiljaista yhdessäoloa. Lettujen paistoa. Hiekkalinnan rakentamista. Uimista. Nurkkajussia. Keinumista. Makkaranpaistoa. Ja taas uimista. Sauna. Ja iltauinti.

lasten kanssaOlimme kotona juhannuksena kun muutama lapsistamme oli vielä toipiliaana. Oli ihanaa hetkeksi vain pysähtyä ja rauhoittua. Olin löytänyt kaupasta HK:n Maakarit nimiset makkarat ja ajattelin, että kokeilisimme niitä juhannuksen kunniaksi. Metsämies lämmitti kesäkeittiön grillin puilla valoisassa illassa.

hk maakaritKoska meitä oli kahdeksan syömässä, leikattiin jokainen makkara kahteen ja näin kaikki saivat maistaa kaikkia kolmea makua. Maku analyysi oli käynnissä. Itse pidin eniten puolalaisesta Wojtek makkarasta ja sen valkosipulin mausta. Kalifornialainen Dylan oli liian hedelmäinen minun makuun. Hassan oli kivan mausteinen ja siinä oli karkeampi suutuntuma. Klassikko mökkiruokaa.

hookoo maakaritKäykö teidän perheessänne koskaan niin, että joku lapsista tulee jossain vaiheessa iltapäivää, kun päiväruoka on jo syöty ja ehkä ollaan hetkeksi otettu tauko uimisesta ja luetaan kirjaston kirjoja sohvalla tai lattialla, ja ilmaisee herkkunälän saapuneen. Välillä herkutellaan ihan sokeriherkullakin mutta välillä yritän keksiä vähän terveellisempiä herkkuja. Avokadosuklaavanukasta, hedelmäsalaattia, tai tällä kertaa keksimme tehdä omia tummasuklaaspelttinäkkäreitä merisuolalla. Hyviä olivat. Tämmöiseen tarkoitukseen olen huomannut että suklaa jossa on kaakaon pitoisuus noin 60% toimii parhaiten. Kuorrutus ei jää liian ohueksi ja se kovettuu mukavammin.

tumma suklaa merisuola spelttinäkkäriNämä ovat niin helppoja että sopivat erityisesti mökkeilyyn ja niitä voi nauttia vaikkapa laiturin päässä samalla kun varpaat lilluvat vedessä.

Suklaarieskanäkkärit merisuolalla
6 kpl speltti rieskanäkkäreitä, taiteltu varovaisesti neljäneksi osiin
tummasuklaata (noin 60% kaakaomassaa) sulatettuna
sormisuolaa (Maldon merisuolahiutaleita)

Taittele rieskanäkkärit varovaisesti neljään osaan. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa aina 20 sekuntia kerrallan. Sekoita välillä. Anna suklaan hiukan jäähtyä ja sekoita kunnolla uudelleen. Kasta rieskanäkkärin leveämpipää suklaaseen ja asettele pellille. Ripottele sormisuolaa päälle ja anna kovettua (jos maltat?!) jääkaapissa. Ihana välipala kahvin kera.

tumma suklaa merisuola spelttinäkkäri2beach beauty

suomalainen kesäYhteistyössä Leipomo J. Martin:in kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s