Herkkuja Kouvostoliitosta ja vähän kauempaa

Tänään aurinko paistoi niin, että se jo lupaili kevään tuloa. Aurinkolasitkin piti kaivaa esiin. Sain pari tuntia  vapaa-aikaa aamupäivällä. Se tulikin tarpeeseen. Nyt on ollut todella intensiivinen jakso monessa suhteessa. Kävin ihan itsekseni katsomassa löytyisikö vauvalle jotain aivan ihanaa. Tuntuu juhlalliselta ostaa uudelle vauvalle jotain uutta vaikka vanhoja ja muistorikkaitakin vaatteita jo löytyykin kaapistakin. Katsotaan hoksaavatko lapset kumpi on tulossa, kun olen pessyt vauvan vaatteet ja viikanut ne kaappiin. Nämä viimeiset viikot ovat aina yhtä jännittäviä. Vauvahan voisi syntyä oikeastaan milloin vain tai sitten päättää että tuleekin reilusti lasketun ajan jälkeen. Eli viikkoja voisi vielä mennä. Molemmista on kokemusta.

papulaari kouvola

Kouvolassa on nyt uusi, ihanan tunnelmallinen pieni kahvila. Papulaarista löytyy pienpaahtimoiden kahveja ja kaikki kahvit ja teet tehdään huolella. Loistava paikka tämmöiselle hifistelijälle! Kävin siellä tänään ja tilasin chailatten, joka tehdään aitoon teehen, eikä makusiirappiin. Pinnalle oli siroteltu kevyesti kanelia ja lisätty ripaus ruokosokeria. Enemmän makeutta en kaivannutkaan. Heillä oli menussaan Kouvostoliiton oma lattekin, varmasti on kokeilemisen arvoinen.

maroccolainen appelsiinisalaatti ja rieskanäkkäri

Ihan läheltä löytyy paikallinen Leipomo J. Martin joka valmistaa näitä uutuus spelttinäkkäreitä. Näkkäreiden kaveriksi hain inspiraatiota vähän kauempaa. Jotenkin tämä salaatti sopi tähän päivään niin hyvin. Se on yksinkertaisalla tavalla raikas ja aurinkoinen niin kuin Marokko, jossa siskoni kävi vuosi sitten ja toi tämän reseptin meille tuliaisena. Tämä salaatti olisi loistavaa tarjottavaa esimerkiksi viikonloppubrunssilla.

marrakech
Marrakech, Marokko  kuvat: Kaija E. Wuollet, Laavu studios

Marokkolainen appelsiinisalaatti

kolme appelsiiniä kuorittu ja ohuesti viipaloitu
8 taatelia, kivet poistettu ja leikattu neljänneksi osiksi
kaneli

Asettele appelsiinit laakealle lautaselle. Asettele päälle taatelit ja muutamia ripauksia kanelia.
Nauti spelttinäkkärin kera jossa on vähän tuorejuustoa.

marokkolainen appelsiinisalaatti

Yhteistyössä Leipomo J. Martin:in kanssa.

3 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s