Kasvis Feijoada

Pari viikkoa sitten lähdin kolmen muun jenkkimutsin kanssa viikonlopuksi mökille. Se oli vielä kovien pakkasten aikaa. Tiedätte varmasti sen tunteen, kun arki pitää tiukasti kiinni. Oli semmoinen olo, että ei oikein olisi mahdollisuutta lähteä viettämään vapaa-aikaa, niin paljon on tekemistä. Meillä kaikilla taisi olla sellainen olo. Ja ehkä juuri silloin se irti-otto tulee kaikkein eniten tarpeeseen.

jenkkimutsi vapaalla

Viikonlopuksi ei ollut paljon tavoitteita. Rentoutuminen taisi olla suurin päämäärä.

food of all colors

Flunssakausi on täällä taas. Usein silloin kun on vähän liikaakin tekemistä iskee flunssakin. Siskoni oli saanut työkaveriltaan reseptin, joka on Portugalilaista alkuperää ja täynnä värikkäitä kasviksia. Feijoada tehdään myös monessa vanhassa Portugalin siirtomaassa ja niin kuin hyvin usein käy ruokaperinteelle joka kulkeutuu ympärimaapalloa, tästäkin reseptistä löytyy monia versiota. Minun versioni on ehkä lähimpänä reseptiä, joka löytyy koilis-Portugalissa. Siinä on käytetty kidneypapuja mustapapujen sijaan. Perinteisesti tämä ruoka on pitkään haudutettu saviastiassa tai -ruukussa. Sitä on kypsennetty niin kauan että liemi enää juuri ja juuri peittää kasvikset ja lihan. Sen voi syödä sellaisenaan tai tarjoilla riisin kera. Alla oleva resepti on kasvis versio, mutta voit halutessasi lisätä vähän possua tai vaikkapa laadukkaita ja lihaisia makkaroita. Portugalissa saatetaan lisätä joukkoon mustanmakkaran tyyppistä makkaraa.

Kasvis Feijoada

1 myskikurpitsa leikattu kuutoiksi
3 eriväristä paprikaa, kuutioitu
juustokuminaa
jauhettua paprikaa
oliiviöljyä

Lämmitä uuni 180 C asteeseen ja paahda uunissa yllä olevat kasvikset, mausteet ja oliiviöljy noin 25-30 minuuuttia. Paahtaminen antaa kasviksille ihanan maun ja ne pitävät paremmin muotonsa myöhemmin, kun ne on lisätty pataan.

1-2 punasipulia, hienonnettuna (noin 1/2 dl laitetaan sivuun)
4 valkosipulin kynttä tai yksi kokonainen yhden kynnen valkosipuli, hienonnettuna
kaksi tetrapurkkia papuja (mustapapuja ja kidneypapuja), huuhdeltuna
yksi parsakaali leikattu suupaloiksi
vettä
suola
mustapippuri
juustokuminaa
chilihiutaleita

Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa ja lisää siihen suolaa, mustapippuria, juustokuminaa ja chilihiutaleita. Lisää joukkoon pavut ja vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon paahdetut kasvikset. Anna hautua hiljaisella lämmöllä. Lisää viimeisenä parsakaalin kukinnot.

Sillä välin kun Feijoada on hautumassa,valmista tomaattisalaatti.

2 tomaattia, kuorittuna ja kuutioitu
1/2 dl punasipulia joka oli laitettu aikaisemmin sivuun
tuore korianteri, hienonnettuna

Tarjoiluun créme fraîche ja pinaatinlehtiä

Tarjoile Feijoada tomaattisalatin ja pinaattilehtien kera ja halutessasi créme fraîche:in kanssa. Ja Leipomo J. Martin:in Kurpitsa & Kaura Skarppinäkkäri on loistava kyytipoika talviseen pataan.

feijoada

Yhteistyössä Leipomo J. Martin:in kanssa.

ruokabloggajan arkea

Valokuvausta ja ruokabloggajan arkea  😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s