Talven taika

Pakkaset ja oikea talvi ovat saapuneet pohjolaan. Lapset ovat iloinneet lumesta… niin kuin minäkin. Rakastan lumitöitä. Se on kuin ilmainen jumppa omalla pihalla ja samalla siinä tulee näkyviä tuloksia, toisin kuin talon siivouksesta. Tuntuu että siivouksen jäljet kestävät ihan liian vähän aikaa. Sen verran tehokasta, vai pitäiskö sanoa luovaa, pikku-väkeä meillä on.

nature's bar code

Viime sunnuntaina aurinko paistoi niin, että luonto oli täynnä sinisen sävyä. Oli hyvin kylmää ja kävellessäni järven jäällä tuli sellainen olo, kuin olisin ollut jossain pohjoisnavalla. Silmäripset ja hiukset menivät ihan huurteeseen, ja poskia nipisteli. Lähdin ihan yksin ja vaikka kävelin järvenjäällä vajaan 4 kilometria, hyvä tovi siinä aikaa vierähti, kun pysähdyin vähän väliä nauttimaan siitä rauhoittavasta kauneudesta ja yritin valokuvata niitä maisemia talteen.

valokeidas metsässä

Loppiaisena meille oli tulossa talo täyteen vieraita. Lapsilla oli parikin ideaa siitä mitä heille tarjoaisimme. Tämä seuraava resepti on ollut meidän lasten suosiossa osittain siksi, että se on sen verran helppo ohje, että osaavat valmistaa sen ihan itse ilman aikuisten apua. On mukava nähdä heidän iloiset kasvonsa, kun joku kehuu heidän leipomuksia. Ne suorastaan loistavat.

helpot riisimurokarkit

Nämä riisimurokarkit ovat ihanan simppelit, mutta jotenkin sopivat tähän vuoden aikaan ja kirpeään pakkaseen. Lapset olivat löytäneet reseptin ihan itse kotikokin sivuilta. Suosittelen että nämä karkit tehdään kookosrasvalla, maku on silloin parhaimillaan. Silloin saat gluteenittomia ja maidottomia karkkeja jotka sopivat useimmille herkuttelijoille.

Riisimurokarkit

100 g kookosrasvaa (tai voi)
1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
7 dl riisimuroja

Sulata kookosrasva (tai voi) varovaisesti mikrossa. Lisää joukkoon kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri, sekoita. Lisää lopuksi riisimurokarkit. Lusikoi pieniin karkkipapereihin ja anna kovettua kylmässä.  Usein teemme kaksinkertaisen annoksen ja säilytämme niitä pakkasessa ja otamme sieltä aina tarvittavan määrän tarjolle. Sieltä saa nopeasti pikku herkut, jos vaikkapa lapset ovat olleet tosi reippaita.

ice crystal collage

lumi huurre snow frosted branches

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s