Lämmin brie ja uutuus skarppinäkkäri

Ensimmäinen adventti tuli. Sunnuntaina muutamalla meidän tytöistä oli esiintyminen adventtikirkossa. Joulun odotus on alkanut. Lapset odottavat malttamattomina, että huomenna pääsevät avaamaan ensimmäisen luukun adventtikalenterista. Itsellekin tulee joulumieli kun katsoo lapsia ja heidän intoa.

ensimmäinen adventti valkealan kirkko

Joulunaika on ihana mutta usein aika täyttä. Sen takia etsin reseptejä, jotka ovat helppoja perinteisten ohjeitten rinnalle. Löysin Martha Stewart:in sivuilta tämän loistavan reseptin, joka sopii vaikka pikkujouluihin tai jouluaattoiltaan glögin kaveriksi sen jälkeen, kun Pukki on käynyt ja lapset leikkivät lahjoillaan.

lämmin brie ja skarppinäkkäri pikkujoulu purtava

Lämmin brie vaahterasiirapin ja pekaanipähkinän kera
yksi pieni kiekko briejuustoa tai palanen
reilu dl pekaanipähkinöitä
3 rkl vaahteransiirappia
3 rkl fariinisokeria

Lämmitä uuni 175 C asteeseen. Laita juustokiekko tai palanen pieneen vuokaan tai pelille joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista juustokiekkoa noin 15-20 minuuttia ja pientä palasta noin 5-10 minuuttia. Ota juusto uunista ja anna jäähtyä (noin 20 minuuttia isolle kiekolle ja 10 minuuttia pienemmälle palaselle).

Sillä välin kun juusto jäähtyy, levitä pekaanipähkinät pellille ja paahda kevyesti uunissa, noin 7-10 minuuttia. Samalla kun pähkinät ovat uunissa laita pieneen kattilaan vaahteransiirappi ja fariinisokeri ja kiehauta kunnes kastike on vaahtomaista. Tähän menee noin 1-2 minuuttia.

Ripottele pekaanipähkinät juuston päälle ja lusikoi siihen lämmintä vaahteransiirappiseosta. Tarjoile uuden skarppinäkkärin kera jossa on kurpitsansiemeniä ja kauraa. Ihanan yksinkertaista.

skarppinäkkäri kurpitsa ja kaura

Tässä uutuus skarppinäkkärissa, joka löytyy jo nyt Kouvolan kaupoista mutta alkuvuodesta sitä on tarjolla ympäri maata, sisältää yli 19 g proteiinia ja 11 g kuitua 100:ssa grammassa. Sen lisäksi se on loistavan makuinen. Suosittelen.

yhteistyössä Leimpomo J. Martin:in kanssa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s