Puuraw ja Cafe Kokko

cafe kokko vintage interior design

Olen tehnyt uuden tuttavuuden. Ja olen ihastunut. Tunnelma on rauhallinen ja erinomainen, toisella puolella salia on myytävänä vintage huonekaluja sulassa sovussa kahvittelijoitten seassa. Tiskillä on suussa sulavia gluteenittomia raakakakkuja ja muita herkkuja. Cafe Kokko on hieman piilossa, koska se on toisessa kerroksessa ja sinne täytyy mennä sisäpihan ja rappukäytävän kautta. Kun sinne kerran löytää tien, sinne on helppo palata. Kampin kauppakeskuksesta sinne oli vain muutaman minuutin kävelymatka. Todellisuudessa se on ihan lähellä keskustaa.

cafe kokko raakapuuro helsinki

Olen käynyt Cafe Kokossa kaksi kertaa. Ensinmäisellä kerralla olin juuri syönyt lounaan niin maistoin heidän kurpitsapiirakan, jossa oli raikas kurpitsainen maku. Kurpitsa merkitsee minulle syksyä. Molempina kertoina olikin ulkona oikein syyskeli. Toisella kerralla halusin maistaa heidän puuraw, eli raakapuuroa, joka on tehty mm. hampun siemenistä. Puuro itsessään oli samettisen pehmä, mutta aika mieto ja neutraalin makuinen. Ehkä olisin kaivannut siihen ripauksen merisuolaa. Sivupöydällä oli runsas tarjonta lisukkeita ja maistoin vähän kaikkia. Ne toivat puuroon kivasti makua. Lisukkeina olivat kuivattuja banaanikolikoita, mulperinmarjoja, riisiproteinia, siitepölyä, kaakaonibsejä, cashew tahnaa, chia siemeniä ja kookoslastuja. Annoksesta tuli varsinainen superfood annos. Puuraw lounaaseen kuuluu myös mehu ja kahvi tai tee. Itse valitsin vihreän mehun jossa oli kurkkua, inkivääriä ja aloe veraa. Kivasti tuli maha täyteen. Mutta kun kerran olin Helsingissä ihan yksin, ilman lapsia ajattelin että maistelen vielä jälkiruuaksi jotain. Otin tällä kertaa snickers-leivoksen jossa oli runsaasti herkullista pähkinää, suklaata ja pähkinävoita. Tämän voisi melkein syödä kaverin kanssa puoliksi(varsinkin lounaan päälle), sen verran täyttävää se oli.

cafe kokko raakakakku snickers 2

Olen tehnyt ahkerasti lähes joka aamu vihersmoothieta ja välillä versioita joissa on myös marjoja mukana. Päivä pääsee mukavaan alkuun ja lapsetkin ovat oppineet syömään näitä sekoituksia. Silloin tällöin joku lapsista on sanonut, että smoothie on liian kirpeä. Silloin olen sekoittanut joukkoon maustamatonta jogurttia, joka pehmentää makua.

green smoothies

Vihersmoothie kahdelle

yhden appelsiininmehu
yhden sitruunanmehu
noin 2,5 cm tuore inkiväärin palanen, kuorittu ja pilkottu 3-4 palaan
1-2 lehtikaalinlehtiä, ruoto poistettu ja revitty muutamaan palaseen (tai kourallinen baby pinaatin lehtiä)
1 banaani, leikattu tai taitettu kolmeen palaan

jääpaloja tai vaihtoehtosesti pakastemustikoita

kale smoothie

Laita kaikki aineet blenderiin. Mehut laitan ensin, ja viimeisenä laitan jääpalat tai jäiset mustikat. Sekoita blenderillä kunnes smoothie on tasainen. Nauti heti.

enjoying green smoothies

cafe kokko menu

tervetuloa cafe kokko helsinki

Cafe Kokko: Kalevankatu 31 A 6, Helsinki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s