Syysjuhlat joissa ripaus Harry Potteria

Käykö teille koskaan niin, että oikeasta synttäripäivästä on jo kulunut aikaa, niin että kesä on ehtinyt muuttua syksyksi tai talvi kevääksi. Meillä joskus käy niin, siitä huolimatta että synttärisankari kyllä ahkerasti muistuttaa asiasta. Saimme lopulta vietettyä meidän pikku Ginny:n synttäreitä, joissa tietysti oli ripaus Harry Potter teemaa. Ginny on lukemassa Harry Potter kirjoja vissiin jo neljättä kertaa ja usein leikkiessään hän omaksuu Ginny:n roolin, joka on kirjassa Ron:in pikkusisko ja tavallaan myös Harry:n kaveri.

syysjuhlien pöytäkattaus

Tähän aikaan vuodesta on helppo löytää Harry Potter teemaan liittyvää vaikka ne eivät varsinaisesti olekaan Harry Potter rekvisiittaa. Tiger:ista löysin haamu- ja kurpitsavaahtokarkkeja ja vetolaatikossa meillä oli cookie stamper jossa on pöllön kuvio, niin pipareista tuli Hedwig keksejä. Porkkanatikut taas olivat sopivasti, oransseja ja pikkupizzat tuntuivat kivan syksyiseltä. Pikkupizzojen ohje löytyy täältä.

decorating cupcakes

Nämä porkkana cupcakes ovat suosikkiohje joka on ollut käytössä jo vuosia. Vaihtoehtoisesti sen voi tehdä perinteisemmällä tavalla ja paistaa levy lasagne-vuoassa. Pidän tästä ohjeesta koska se ei ole liian makea niin kuin moni cupcakes ohje ja samalla jokainen saa oman pienen kakun.

*Tästä cupcakes ohjeestä saa hyvin tehtyä myös gluteeniton version käyttämällä vehnäjauhojen tilalla gluteenittomia jauhoja.
Porkkanakakku cupcakes

4 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
2 1/4 dl fariinisokeria
3 dl öljyä (myös oliiviöljy sopii tähän taikinaan)
2 tl vaniljasokeria tai -uutetta
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia
1 dl omenasosetta
7 dl tai 280 g porkkanaraastetta
(100 g saksanpähkinöitä karkeana rouheena)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää öljy ja kuivat aineet sokerivaahtoon vuorotellen. Sekoita viimeiseksi lusikalla varovaisesti joukkoon omenasose, porkkanaraaste ja halutessasi saksanpähkinät. Kaada taikina muffinssivuokaan joka suihkutettu vuokaspray:llä. Täytä jokainen kolonen noin 3/4 täyteen. Vaihtoehtoisesti vuoraa lasagnevuoka leivinpaperilla ja kaada taikina sinne. Paista cupcakes 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tarkista tikulla. Jos paistat levynä, paistoaika on silloin noin 45-55 minuuttia.

porkkanakakku cupcakes

Tuorejuustokuorrutus

400 g tuorejuustoa
250 g rahkaa
2 dl kermaa
6 rkl sokeria
yhden sitruunanmehu

Cupcakes:sille tein hieman pienemmän määrän kuorrutusta. Tämä määrä on suunniteltu porkkanapiirakalle jossa kuorrutusta on lähes yhtä paksu kerros kuin kakkua.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja rahka. Jatka vatkaamista kunnes rahka ja tuorejuusto ovat sekoittuneet hyvin kerman kanssa. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja sokeri ja vatkaa vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Levitä paksuna kerroksena jäähtyneen kakkupohjan päälle tai pursota ruusukkeet cupcakes:ien päälle.

Jos teet perinteisen porkkanakakun. Leikkaa annospalaset puhtaalla veitsellä niin että huuhtelet veistä kuumalla vedellä ja kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä jokaisen vedon jälkeen. Näin saat mahdollisiman siistejä annospalasia.
porkkanakakku

blowing out candles

syysjuhlien pöytäkattaus 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s