Lopulta se löytyi: Paras gluteeniton kakkuresepti

Silloin kun olin lapsi, meidän suvun leipomossa tehtiin kakku jonka nimi oli, Chocolate Whipped Cream. Se oli yksinkertaisuudestaan huolimatta loistava keksintö, ja ihanan näyttävä. Siinä näkyvät eri kerrokset niin kuin nykyaikaisessa naked cake:ssa.

gluten-free chocolate whipped cream

Sain yhtenä päivänä pika-tilauksen seuraavalle päivälle. Ainoa vaatimus oli gluteeniton kakku. Aikaa ei ollut paljoa ja halusin löytää sen täydellisen kakkupohjareseptin. Useampia eri versioita olin jo aiemmin kokeillut. Tämä löytöni oli paras gluteeniton ohje, jonka olen pitkiin aikoihin löytänyt ja jää reseptiarkistooni. Pohja on juuri sopivan napakka, tumma ja mehevä ja siitä olisi helppo rakentaa esimerkiksi teema-synttärikakku. Halusin ehdottomasti jakaa tämän reseptin teillekin.

choc whipped cream glut free

Resepti löysin Chocoholic:in blogista, mutta reseptin alkuperä löytyy amerikkalaisesta Foodess-blogista.

Mehevä gluteeniton suklaakakku
4.5 dl hienoja glut. jauhoseosta (Itse käytin Viljatuotteen jauhoja)
4.8 dl sokeria
1.8 dl tummaa kaakaota
1 1/2 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
2 isoa kananmunaa
2.4 dl piimää
110 g voita, sulatettuna
1 rkl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
2.4 dl kuumaa kahvia

Ota kananmunat ja piimä huoneenlämpöön puolituntia ennen leivontaa. Sulata voi, keitä kahvi ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet yhteen yleiskoneessa. Lisää joukkoon kananmunat, sulatettu voi, piimä ja vaniljauute ja sekoita noin minuutin ajan. Itse käytin yleiskoneessa, K-lapaa. Nuolijalla sekoita joukkoon kuuma kahvi.

Kaada taikina kahteen voideltuun kakkuvuokaan tai yhdelle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Alkuperäinen paistoaika on noin 25-35 minuuttia. Minä tein kakun yhdellä pellillä niin paistoaika oli jonkin verran lyhyempi. (Jos käytät Viljatuotteen jauhoja varaudu siihen että ne imevät enemmän nestettä kuin toisen merkkiset jauhot, pellillisen paistoaiko on noin 12-15 minuuttia kiertoilmauunissa.) Anna jäähtyä. Jos olet paistanut kakut pyöreissä vuoissa, voit halutessasi halkaista ne. Itse leikkasin kolme ympyrää uunipellillisesta ja laitoin loput pikkupalaset pakkaseen niin voin tehdä niistä joskus vaikka mini-leivoksia.

Täyte

3.3 dl laktoositon kuohukermaa
1 prk 200g rahkaa
tuoreita vadelmia
vaniljasokeria
3 reilua rkl sokeria

Vatkaa kerma. Lisää joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä täyte kakkupohjien väliin. Asettele sinne tänne tuoreita vadelmia ja paina ne sormella täytteen keskelle.

Kuorrute

1 dl laktoositonta kermaa
165 g tummaa suklaata esim. Fazerin taloussuklaata

Lämmitä kerma mikrossa kiehuvaksi niin, että se kuplii rajusti. Paloittele sillä välin suklaa. Kaada suklaa kuuman kerman joukkoon ja sekoita. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele vadelmilla.

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s