Heinäkuu keittiössäni

olavinlinna

Olen useasti osallistunut blogi-sarjaan In My Kitchen. Blogi-sarjaa toimittaa Australialainen bloggari Celia, jonka blogin Fig Jam and Lime Cordial osana In my Kitchen sarja on aina kuukausittain. Ideana on että bloggarit ympärimaailmaa voivat esitellä heidän omia keittiöitänsä. Joka kuukausi hän linkittää kaikki osallistujat sivupalstalle, jotta ne olisivat helposti löydettävissa. Yleensä olen osallistunut sarjaan englannin-kielisellä tableofcolors blogillani.

all the king's men olavinlinna finland

Tässä kuussa hänen deadline:nsa ehti umpeutua niin ajattelin, että voisin kirjoittaa tänne suomenkielisen version. Jos joku muu bloggari innostuu kirjoittamaan omasta keittiöstään juttua niin voin lisätä linkin sivustolleni teidän blogin. Tällä tavoin halukkaat löytävät teidät tätäkin kautta.

Sun ahonlaita airbnb

Heinäkuussa ollaan välillä oltu kotona ja välillä reissussa. Lasten kanssa lähdimme seikkailemaan Savonlinnan Olavinlinnaan heinäkuun ensinmäisenä viikonloppuna. Samana viikonloppuna oli Farmari-messut Joensuussa. Ajelimme Savonlinnan jälkeen Liperiin (joka on noin puolituntia Joensuusta) josta oltiin bongattu airbnb:n kautta meille yösija. Pienellä hiekkatiellä sijaitsi vanha kunnostettu kyläkoulu, jossa nykyään toimii Sun ahonlaita jooga ja hyvinvointikeskuksena. Paikka oli meidän suurperheelle loistava. Siellä oli iso huone jossa oli korkeakatto ja mukavan tilavat kerrossängyt. Siellä olisi myös ollut pienempi kahden hengenhuone tarjolla mutta meille riitti erinomaisesti tämä 8 hengenhuone. Muut koulun vakituiset asukkaat olivat kesälomilla niin saimme koulun kokonaan omaan käyttöömme. Illalla myöhään kun lapset olivat jo nukkumassa syötiin muikkukukkoa majapaikan keittiössä. Keskiyön luonnonvalo on lumoava.

muikku kukko vendence

farmarimessut

Messuilla söimme perinteiset kalalautaset, joilla oli lohta ja voissa paistettuja muikkua. Mekin teimme kotona omassa keittiössä yhtenä päivänä uunilohta sen jälkeen, kun kävimme pyydystämässä lammesta sinne istutettuja kirjolohia.

2015-06-14 13.21.07

Se oli lapsille elämys, kun Metsämies auttoi pieniä onkimaan.

ruokosokeria piti maistaa

uunilohi ja skarppinäkkäri

Tein viiltoja kirjoloheen niin kuin olin kerran nähnyt yhdessä Jamie Oliver ruokavideossa. Hieroin väleihin ja kalan sisälle sormisuolaa, mustapippuria, ruokosokeria ja kuivattua tillia. Lisäsin vielä ripaus Piri piri mausteseos tuomaan hieman tulisuutta. Laitoin sitruunaviipaleen puolikkaita viiltohin ja kokonaisia viipaleita kalan väliin. Leikkaa saksilla väliin ja päälle ruohosipulia ja tuoretta tilliä jos sinulla on se saatavilla. Sitten käärin folion niin että se muodosti teltan joka antaa tilaa höyryllekin. Paistoin kalan uunissa noin 180 C ja noin puolituntia. Tarjoile uusien perunoitten ja pannulla karamellisoitujen sipuleitten  ja skarppinäkkärin kera. Viimeistele persiljalla ja ruohosipulilla.

uunilohi annos

Mitä sinun keittiössä on tapahtunut heinäkuussa. Oletko tehnyt ruokaa ulkona kesäkeittiössä tai mökillä tai reissun päällä? Olisi tosi kiva kuulla mitä kesäloma ruoka ideoita teidän perheissä on!

Joskus kesällä tarvitsee todella yksinkertaista ruokaa, niin yhtenä päivänä kun olin ollut ulkona useamman tunnin tekemässä pihahommia tein meille maukasta spelttipuuroa SunSpelt ryyneistä. Ryynit olivat tulleet kotiin Farmari-messuilta tuliaisena. Hyvää tuli ja kaikille kelpasi.

sunspelt mannapuuro sunspelt cream of wheat

Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista kesää keittiöstäni!

Yhteistyössä Leipomo J. Martin:in kanssa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s