Keijujen maa

Kävimme Bella Prinsessan kanssa päivystyksessä tarkistamassa korvat. Jonotusaika oli pitkä, kun useampi lähiseudun terveyskeskus on kiinni heinäkuussa. Bella istuskeli, välillä niin että oli melkein makuuasennossa ja jalat vispasi ilmaa. Samalla hän lauloi kirkaalla äänellä ”Minun ystäväni on kuin villasukka joka talvella lämmittää…” Onneksi oltiin saatu korvat kotikonstein terveiksi niin ei tarvittu kuuria.keiju

Kun tultiin kotiin, aurinko paistoi niin kuin sen kuuluukin paistaa heinäkuussa. Bella Prinsessa on parhaillaan vaatteiden vaihtovaiheessa. Ei mennyt kuin kaksi minuuttia niin hän oli vaihtanut sortsit ja t-paidan hellemekkoon. Hän kävi ulkona pyörähtämässä ja kohta tuli kysymään että saisiko hän enkelisiivet niin voisi leikkiä keijua. Siellä se keiju sitten juoksenteli pitkin nurmikkoa ja välillä poimikukkia. Ja minä tietysti lähdin kameran kanssa tytön perään.

keiju 2

Olen joskus aikaisemmin julkaissut tableofcolors blogissani iso-iso-äitini raparperitorttu ohjeen. Viime aikoina on tullut sen verran monta kyselyä kyseisestä ohjeesta, niin ajattelin julkaista sen myös täällä suomeksi.

gramma reeni collage

Tämän reseptin sain jonkin aikaa sitten minun Grampalta, eli minun amerikan papalta. Hän on tehnyt työnsä leipurina ja aikoinaan omisti veljensä kanssa useampia leipomoita. Nykyisin Wuolletin leipomo on kolmannessa sukupolvessa. Tätä torttua myydään siellä joka kevät, eli minusta tämä on jo klassikkoresepti joka aina onnistuu.

Gramma Reenin Raparperitorttu
Pohja

2.4 dl vehnäjauhoja
5 rkl tomusokeria
110 g huoneenlämpöistä voita
1/4 tl suolaa

Sekoita vehnäjauhot, tomusokeri ja suola. Lisää joukkoon voi ja sekoita kunnes taikinasta tulee tasainen. Käytän tähän yleiskonetta ja k-lapa niin ei tarvitse sotkea sormia. Vuoraa irtopohjavuoan (noin 20-23 cm) pohja paperilla ja taputtele taikina pohjalle. Paista uunissa 160 C noin 15 minuuttia tai kunnes on saanut hieman väriä. Sillä välin kun pohja paistuu, valmista marenki.

Marenki

2 kananmunaa
3.5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1.2 dl vehnäjauhoja
5.3 dl raparperia, pilkottu pieniksi

Vatkaa munat vaaleaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja suola joukkoon pikkuhiljaa ja vatkaa hyvin. Lisää jauhot ja sekoita. Viimeisenä lisää raparperit marengin joukkoon. Kaada seos paistetun pohjan päälle ja ripottele päälle fariinisokeria (vajaa desi) ja halutessasi saksanpähkinärouhetta. Paista torttua vielä noin 30-35 minuuttia 160 C.

Anna jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Viime kerralla vatkasin 3 dl kuohukermaa kuohkeaksi ja lisäsin siihen sitten yhden creme fraiche purkin. Maustoin sen vielä lopuksi hiukan sokerilla. Tämä torttu on melkein parempi seuraavana päivänä, jos malttaa odottaa!

rhubarb

Irene and Darlene

keiju3

4 Comments

    1. Kiitos, kiitos! Toivottavasti pääset kokeilemaan! Mukava oli tutustua sinunkin blogiin. Hauska löytää yhteys näin fb:in ja blogin kautta monen vuoden jälkeen 🙂 Mukavaa kesää myös teidän porukalle!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s