Prinsessa Päivä

Olipa kerran kaksi ystävää. Yksi asui valkoisessa talossa ja toinen asui niin vaalean harmaassa talossa, että se näytti kaukaa lähes valkoiselta. Ystävysten talojen välissä on vanerilevy, joka toimii pienenä siltana ojan yli. Sitä pitkin pääsee nopeasti kipittämään naapurin ovelle. Nämä kaksi ystävää elävät vahvasti prinsessa vaihetta, niinpä päätettiin järjestää yhteiset prinsessasynttärit, kun heillä on vain kaksitoista päivää ikä-eroa. Molemmilla on vaaleat hiukset ja ovat aika lailla saman kokoisia. Neljä-vuotiaat bestikset.

prinsessa synttärit

Kevään päivät kulkevat nopeaa tahtia ja erityisesti toukokuussa on monta juhlaa ja juhlan aihetta. Meillä on syntymäpäiviä maaliskuusta alkaen, joka kuukaudelle aina elokuuhun asti ja sitten on vielä yksi joulukuussa ihan uudenvuoden alla. Meillä on ollut parit syntymäpäivät rästissä ja selityksiä siihen, että miksi näin on, löytyy monia,  mutta en lähde niitä nyt selittelemään.

synttäri sankari

Sinänsä nautin synttäreistä. Nautin lasten iloisista silmistä, kuplivasta naurusta. Nautin siitäkin, että he tulevat kysymään, joka päivä monta kertaa, että milloin ne synttärit pidetään. Se lasten innostus pääsee tarttumaan minuunkin, vaikka välillä kyllä pyörittelen vähän silmiäkin. Muistan omasta lapsuudesta sen jännityksen ja sen miten juhlat päätyttyä, minulla oli usein maha kipeä jännityksen lauettua.

kostea suklaakakkua

Minä en ole kuppikakku ihminen. Minusta se kakku-osa jää useasti vähän kuivaksi. Päätin tehdä nämä super-helpot kuppikakut koska tämä taikina on niin ihanan kostea. Alunperin se ei ole kuppikakku ohje vain suklaakakku ohje, jonka löysin  BBC food nettisivuilta. Aina jos tarvitsen suklaakakkupohjaa käytän tätä ohjetta. Se toimii loistavasti esimerkiksi suklaapiirakan pohjana. Sen toimivuuden salaisuus taitaa olla kiehuva vesi ja öljy. Olen huomannut, että kakkutaikinat joissa on voita ovat usein vähän jämäkämpiä. Tämä on ihanan pehmeä. Jopa minäkin söin yhden näistä.

suklaa cupcakes kuppikakut

Alkuperäisessä reseptissä käytetään maitoa, mutta olen tehnyt sen jo useamman kerran maidottomana ja se toimii ihan yhtä hyvin. Olen käyttänyt kauramaitoa maidon tilalla ja eroa ei huomaa.

Kostea suklaakakku pohja, Maidoton

(24 kuppikakkua)

225 g vehnäjauhoja
350 g sokeria
85 g kaakaota
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
250 ml kauramaitoa (maitoa)
125 ml ruokaöljyä
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
ripaus suolaa
250 ml kiehuvaa vettä

Sekoita kuivataineet keskenään. Sekoita vispilällä märätaineet(kaikki muut paitsi kiehuva vesi) niin että kananmunan rakenne menee rikki, yhdistä. Kiehauta vesi ja lisää taikinan joukkoon. Taikina on tässä vaiheessa varsin juoksevaa. Vuoraa kaksi  muffinsivuokapeltiä muffinsipapereilla. Lusikoi taikinaa jokaiseen paperivuokaan niin että se on noin 3/4 täynnä. Paista uunissa 175 C noin 12-14 minuuttia tai kunnes taikina ei jää kiinni hammastikkuun. Anna jäähtyä.

Tein kuorrutukseksi ihan perus voikreemin. Vieraamme pystyy syömään voita, vaikka ei voiaan syödä muita maitotuotteita. Niinpä päädyin tekemään seuraavan kuorrutteen.

Buttercream kuorrutus (voikreemi)

125 g pehmeää voita
250 g tomusokeria
2 rkl kauramaitoa tai maitoa(kerma)
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
ripaus sormisuolaa

Vatkaa voi ja tomusokeri kunnes siitä tulee kuohkea. Notkista kauramaidolla/maidolla tai kermalla. Lisää viimeisenä vaniljauute ja sormisuola. Lusikoi pursotin pussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Koristele haluamalla tavalla karkeilla tai nonparelillä.

nautinto

prinsessa kuppikakut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s