Vappu Nachos

Tultuani kotiin Tukholmasta, siellä minua odotti oma pieni Mörökölli. Hän on tosi hymyileväinen, mutta jos hän on jostain eri mieltä, hän ilmaisee sen mörisemällä äkäinen ilme kasvoillaan. Joskus hän yrittää olla äreissään vaikka todellisuudessa häntä naurattaa. Tälläinen hän on ollut jo pienestä vauvasta lähtien. Usein kutsunkin hellitellen häntä äidin omaksi Mörökölliksi.

vauvan silmät

Tuleeko teille koskaan semmoinen tunne kun palaatte lomalta, että palautumiseen menee pari päivää? Onhan kotiin mukava palata! Innoissani suunnittelin jo kotimatkalla reissua, jonka voisin tehdä meidän isojen tyttöjen kanssa. Mutta väsymys siinä iskee, vaikka on ollut poissa keräämässä voimia. Ehkä se on vain semmoista fyysistä väsymystä, vai onko se sitä että arki tule niin nopeasti vastaan? Lapsiperheessä ei taideta tuntea sellaista termiä kuin pehmeä lasku? Mutta en valita, ihana on välillä reissata ja ihana on palata takaisin katsomaan oman pienen Mörököllin nauravia silmiä ja muita äidin kullannuppuja.

kevät kukkia ja pieni tutkia

rieskanäkkäri paistetut nachos

Jos Vapun menusi vielä kaipaa jotain nopeaa, terveellistä ja raikasta nämä Vappu Nachos ovat oivallinen valinta. Rieskanäkkärit ovat tehty ohra- ja spelttijauhoista ja ovat todellista lähiruokaa. Ne leivotaan miltei kiven heiton päässä meiltä, no oikeasti autolla ajaen leipomo on noin 4.5 km päässä. Eli niin lähellä, että jos tuuli puhaltaa oikeasta suunnasta voi melkein tuntea ilmassa vienon tuoksun. Melkein.

Vappu Nachos

10 täysjyvä rieskanäkkäri, rikottu neljänneksiin
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
juustoraastetta
mustapippuria
tabasco-kastiketta
chili-hiutaleita

Rucolaa ja lehtikaalta
1/2 sitruunan mehu ja 2 rkl oliiviöljyä ja ripaus merisuolaa
salsa kastiketta
Turkkilaista jogurttia, creme fraiche:iä, tai smetanaa
rieskanäkkäri nachos

Taittele kaikki rieskanäkkärit neljänneksiin. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pelille. Ripottele päälle juustoraaste. Pilko paprikat pieneksi kuutioiksi ja laita juuston päälle. Sirottele päälle vähän vastajauhettua mustapippuria ja chilihiutaleita ja lisää vielä vähän tabasco-kastiketta maun mukaan. Paista 170 C uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulannut. Varo etteivät rieskanäkkärit pala.

nachos päälliset

Sillä välin valmista salaattipohja. Huuhdo ja pienennä lehtikaali. Muista leikata lehtikaalin paksut ruodot pois ja pilkko itselehti vähän pienemmäksi. Huuhtele rucola ja asettele päälle. Purista yhden sitruunan puolikkaasta mehut ja lisää siihen 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Kaada salaatin päälle. Nosta uunituoreet nachot salaattipedin päälle. Tästä reseptistä tulee noin neljä annosta.

Laita tarjolle myös salsa-kastiketta ja joko Turkkilaista jogurttia, creme fraiche:iä tai smetanaa.

rucola ja lehtikaali

Yhteistyössä Leipomo J. Martin:in kanssa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s