Tukholman kahvilahelmet

Siskoni Kaija asuu Detroitissa. Elämä siellä on mielenkiintoista. Kaupunki on ollut paljon mediassa koska se on konkursissa ehkä rahallisesti, mutta puutetta ei ole ideoista tai yrittelijäisyydestä. Pääsin vuosi sitten näkemään sitä ihan itse. Kaija on arkkitehti joka muuttaa tyhjät ja jylhät rakennukset uusiokäyttöön. Jos haluat vilkaista hänen työtään, klikkaa tästä linkistä. Kaija nyt parhaillaan kiertää Euroopaa. Ehkä sitä voisi kutsua inspiraatio-matkaksi. Lähdin hänen kanssa kolmeksi päiväksi Tukholmaan. Viimeksi olin käynyt Tukholmassa silloin kun olin teini ja keskityin silloin enemmän hauskan pitoon. Muistan kun yritettiin naurattaa Kuninkaanlinnan vartijaa Mr. Bean tyylisillä tempuilla. Tällä kertaa asiallisesti otin heistä valokuvia niin kuin muutkin turistit.

södermalm

Noin 1600-luvulla Södermalmiin rakennettiin pieniä punaisia työväen asuntoja ja mökkejä. Sen jälkeen rakennettiin näitä isoja rakennuksia jotka ovat vielä pystyssä tänään. Airbnb:stä löysimme sopivan huoneen vanhassa ja tunnelmallisessa asunnossa. Meidän emäntä Siwa innokkaasti antoi meille vinkkejä minne mennä ja leipoi meille pulla. Tämä oli minun ensimmäinen kokemus Airbnb:n kanssa joka on palvelu jossa yksityiset ihmiset voivat vuokrata yksittäisiä huoneita tai koko asunnon matkustajille. Kokemus oli positiivinen ja varmasti käytän palvelua uudestaan tulevaisuudessa. Bonuksena tietysti on se että hintataso on huomattavasti edullisempi ja kokemus kodikkaampi kuin hotellissa.

Siwa
Siwa

Meidän asunto sijaitsi ihan lähellä Södermalmin pääkatua, Hornsgatan. Löysimme aivan ihanan second-hand shop:in jossa päivittäin vaihtui näyteikkuna ja vaatteet olivat kaikki järjestyksessä värin mukaan. Jotenkin tämä tapa järjestää myytävät vaatteet houkutteli minua katselemaan ja etsimään. Joskus minusta tuntuu kun menee kirpputorille, että tavaraa on niin paljon ja epäjärjestyksessä että en tiedä mistä aloittaa.

secondhand shop
Stockholms Stadmission Hornsgatan 58

Olin pyytänyt Tukholmassa asuvalta bloggari-ystävältäni, Marissalta joka pitää Miss Marzipan nimistä blogia, vinkkejä paikoista joissa kannattaisi käydä. Hän laittoi kattavan listan linkkejä ja kävimme osassa. Aika loppui kesken ja osa paikoista piti säästää seuraavaa reissua varten.

Johan och Nyström Concept Store Swedenborgsgatan 7
Johan och Nyström Concept Store Swedenborgsgatan 7

Yksi Södermalmin helmeistä joka on voittanut monta palkintoa on Johan och Nyström:in Konceptbutiken. Tunnelma oli loistava ja istumapaikat ikkunapenkeillä olivat tosi kivat. Siinä pääsi nauttimaan auringonpaisteesta joka toisena päivänä tuli pilven takaa esiin. Toin metsämiehelle kotiin kahvipapuja tuliaiseksi ja Johan och Nyströmiltä tarttui käteen heidän tämän kauden Signature tuote, Panama Pineapple Thief. Vaikka yleensä en juo kahvia kun olen kofeiini-yliherkkä, sinä päivänä join.

Drop Coffee Wollmar Yxkullsgatan 10
Drop Coffee Roasters Wollmar Yxkullsgatan 10

Drop Coffee:ssa kävimme myös ja se on ihan kiven heiton päässä Johan och Nyströmistä. Kahvilassa on monta pientä huonetta niin opiskelu tai työskentely onnistuu erinomaisesti. Silloin kun olimme siellä, siellä oli kahvin analysointi käynnissä. Oli mielenkiintoista katsoa kun kahtakymmentä eri kahvikuppia oli vierekkäin ja maistajat hörppivät pienellä lusikalle hieman kahvia suuhun. Harmi kun en osaa Ruotsia niin en pystynyt seuraamaan keskustelua. Tällä kertaa minä join kyllä inkivääri teetä joka oli haudutettu aidosta inkiväärin paloista ja oli vähän samantapaista kun mitä minä teen kotonakin.

 

Inkivääri tee sitruunalla

Kuori noin kahden sentin palanen tuoreesta inkivääristä ja pilko pienemmiksi palasiksi
yhden sitruunanmehu
2-3 rkl hunajaa
kannullinen kiehuvaa vettä

Laita haudutuskannun pohjalle inkivääri palaset. Lisää siihen sitruunanmehu. Kaada kannullinen kiehuvaa vettä päälle ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää hunajaa maun mukaan. Kaada siivilän läpi teemukeihin ja nauti. Parasta nuhalääkettä.

cityscape

Södermalmilta meni silta keskustaan ja Gamla Stan:iin eli vanhaan kaupunkiin. Saimme vinkin yhdeltä kahvilan työntekijältä että keskustassa on kahvila jossa kannattaa käydä. Sen nimi on Mean Coffee. Saimme sieltä erittäin hyvää asiakas palvelua ja maistuvaa kahvia. Lankesin vielä toisenkin kerran ja join toisenkin kupin kahvia. Lupasin kyllä itselle että pidän tämän jälkeen kunnon tauko. Kahvin maku oli samettisen pehmeä…smooth. Kaija sanoi että se oli parasta kahvia Lontoon Monmouth:in jälkeen tällä reisulla.

Mean Coffee Vasagatan 38
Mean Coffee Vasagatan 38

Mean Coffee:sta tuli kotiin tuliaiseksi Metsämeihelle vielä kaksi paketti kahvia. Yksi oli Drop Coffee:n Kamiro (single bean Rwanda) ja toinen oli Koppi:n single bean kahvi Burundista. Odotan innolla Metsämiehen palautetta.

evening sunset and the trains

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s