Skarppi-eväät

Pellot ovat ruskeita ja paljaita ja töyhtöhyypät ovat palanneet ja kaartelevat naakka parven keskellä. Järvi on kuitenkin vielä ihan valkoinen ja siinä on vielä paksu jääkerros. Jääkerrosten välissä on paikoittain vettä. Minua ehkä vähäsen jännittää mennä jäälle, kun nyt keväällä siellä on joissakin paikoissa sulaa ja railoja. Lappalanjärvi on aika matala, ainakin meidän lähirannat ja Nisoksenlahti, eli kauhean vaarallista se ei ole jos osaa pysyä poissa muutamista paikoista. Mutta silti. Ehtisihän siinä hypotermia iskeä, jos joku tippuisi hyiseen veteen. Niinpä me pysyttiin ihan rannalla ja käveltiin vain vähän matkaa jäätä pitkin. Kesällä siinä kohtaa olisi ollut vain nilkaan asti vettä.

Lappalanjärvi Valkeala hiekkasärjet

Vesi on luonnon elementti jota minä kunnioitan paljon. Sen aallot voivat olla tuhoisat jos myrskysää on iskenyt ja tyynenä kesäiltana se voi olla kuin peili jossa näkyy taivas. Nyt keväällä järven jää on elänyt vähän samalla tavalla kuin mannerlaatat. Se vahvempi ja isompi jäälaatta työntää toista kunnes se muodostaa aivan vaahtopää aaltojen näköisiä pieniä jäävuoria, kunnes aurinko lämmittää niin paljon, että kaikki jäälaatat tasa-arvoisesti sulavat ja lapset pääsevät jälleen uimaan.

maaliskuun lappalanjärvi

Teimme eväitä Bella prinsessan kanssa kotona ja lähdettiin kolmisin retkellä pikku Mörököllin kanssa. Päivän sää oli vaihteleva. Tuuli oli kova ja välillä satoi vaikka aurinko paistoi. Mutta ainakin sinistä taivasta näkyi. Edellinen päivä oli ollut hurjan harmaa.

skarppi näkkäri

Tein skarppinäkkärille erillaisia päällisiä ja pakkasin ne rasian. Paistoin pannulla muutaman tuoreherkkusienen joihin ripottelin vähän suolaa ja pippuria ja laitoin ne kinkun ja juuston päälle. Se taisikin olla Bella prinsessan lempiversio. Itse tykkäsin eniten avokadosta ja paprikasta, kun siihen oli puristanut vähän sitruunanmehua ja ripauksen sormisuolaa. Sitruunanmehu antaa hyvän maun ja estää avokadoa tummumasta. Toiseksi lemppariksi osoittautui paistettu kananmuna leipä. Muna oli paistettu niin, että keltuainen vähän valui kun sitä söi.

eväsretki

Matkalla kerättiin muutamia pajunkissoja. Lapset ovat ahkerasti askarelleet niitä ensi sunnuntain virpomisia varten.

paperikukkien tekeminen

Yhteistyössä Leipomo J. Martin:in kanssa.

pääsiäskoristeiden tekeminen

yksinäinen pilkkijä
yksinäinen pilkkijä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s