Sininen hetki

blue moment 4

Muutama aamu sitten herättyäni puissa oli paksu valkoinen lumivaippa. Laitoin toppavaatteet pyjaman päälle. Halusin kuvata aamun sinistä hetkeä, samalla kun hoputin lapsia kouluun. Se hetki katoaa niin nopeasti ja tiesin, että jos jään odottamaan se häviää ja tilalle tulee talven valkoinen ja harmaa maisema. Onhan sekin kaunis, mutta erilainen. Lumi oli paksua ja märkää. Pienten vielä nukkuessa kolasin pihaa ja rakentelin heille liukurimäkeä.

lumilinna collage

Kuulin kaukaa kuinka lumiaura työnsi lunta tieltään. Ääni kantautui pehmeänä meille asti. Se äänimaisema toi ihan oman lapsuuteni mieleen. Leikin lapsena ihan niin kuin omat lapseni nyt ja jossain kaukana siinä valkoisessa maailmassa lumi vaimensi moottoritien ja auran äänet. Tuli jotenkin levollinen ja lämmin tunne, siinä samalla kun kolasin lunta pihatieltä.

snow castle collage
täytyyhän jokaisessa linnassa olla yksi lohikäärme…

Myöhemmin sain ajatuksen tehdä vähän vastarintaa talven harmaudelle. Ajattelin, että salaatti täynnä mehukasta ja kirpeää greippiä, pehmeää sinihomejuustoa, kurpitsan siemeniä ja vielä ripaus rapeaa sormisuolaa toisi ehkä sitä vaihtelua, jota kaipaisin arkielämään.

talvisalaatti

 

Talvisalaatti

1 iso kerä pehtoorin salaattia ja baby pinaattia
1 greippi, kuori leikattu pois ja paloiteltu hedelmä
noin 30 g sinihomejuustoa, murusina
kurpitsansiemeniä, uunissa paahdettu
yhden sitruunanmehu
oliiviöljyä
mustapippuria
sormisuola hiutaleita

Huuhdo salaatit ja laita hetkeksi kuivumaan. Sillä välin, leikkaa greipistä kuoret pois ja paloittele hedelmä. Poista kaikki siemenet. Leikkaa noin 30 grammaa sinihomejuustoa pieneksi paloiksi, niin että siitä tulee hieman murumaista. Purista yhden sitruunan mehu ja laita hetkeksi sivuun. Paahda uunissa (180 C) kurpitsansiemeniä muutama minuutti. Leikkaa tai revi salaatit vähän pienemmiksi paloiksi ja aseta salaattikulhoon. Lisää päälle greipin palaset ja ripottele päälle sinihomejuuston muruset. Ripottele paahdetut kurpitsansiemenet. Sekoita noin 1/2 dl oliiviöljyä sitruunanmehun sekaan. Lisää seokseen ripaus sormisuolaa ja mustapippuria. Kaada nauhana salaatin päälle ja sekoita kevyesti salaattia. Viimeistele vielä pienellä ripauksella mustapippuria ja sormisuolaa.

Kluuvikadun kahvipaahtamo http://www.kluuvinpaahtimo.fi/
Kluuvikadun kahvipaahtamo #luomu #fairtrade http://www.kluuvinpaahtimo.fi/

Piristystä talveen tuo myös arvonta, jossa on palkintona kahvipaketti, joka on paahdettu ja jauhettu voittajan maun mukaan. Klikkaa linkistä ja käy katsomassa mikä näistä voisi olla sinun uusi lempparisi: Pehmeä Guatemala, Ethiopia jossa hivenen sitrushedelmien makua ja karamellisuutta, makea Brazil, täyteläinen ja mausteinen Indonesia, kypsä ja voimakas India tai kermainen El Salvador jossa on vähän maitosuklaan vivahteita. Arvontaan voi osallistua kolmella tavalla, kommentoimalla alla olevaan kommentti kenttään, facebookissa jenkkimutsi maalla ja instagramissa #jenkkimutsimaalla . Muista kertoa mikä olisi sinun lempi kahvisi, ja minkä paahdon ja jauhatusasteen toivoisit. Voit myös sekoittaa eri papulajeista omanmakuisen version. Jokaisesta kommentista saat uuden mahdollisuuden voittaa. Muista jakaa postaus facebookissa niin muillakin on mahdollisuus kokeilla meidän lempparikahvia.

http://www.kluuvinpaahtimo.fi

Arvontaan voi osallitua 10.2 klo 21 asti. Ehkä voit jakaa hyvää kahvia ja lempeää mieltä ystäväsi seurassa ystävänpäivänä. ❤

blue moment 2

yhteistyössä Kluuvikadun kahvipaahtamo

6 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s