Opettajalle lahja

Joululoma alkaa tasan viikon päästä. Usein tämä joulun alus aika on täynnä ohjelmaa ja tekemistä, joskus vähän liiankin. Perinteet ovat hienoja asioita joita kannattaa vaalia, mutta olen tehnyt periaate päätöksen. Jos perinne ei palvele meidän perhettä ja lisää pelkkää stressiä silloin on arvioitava uudestaan kannattaako perinnettä jatkaa, ainakaan siinä elämän tilanteessa. Voihan olla että muutaman vuoden päästä herätellään joku vanha perinne taas henkiin jos tuntuu että se sopii meille.

tule joulu kultainen

Yksi perinne josta olen halunnut pitää kiinni on opettajanlahjat. Minusta opettajat tekevät niin arvokasta ja kärsivällistä työtä kun jaksavat kaikkille erillaisille oppijoille opettaa elämän ja oppimisen taitoja. Olen myös ajatellut, että jokaisella opettajalla on varmasti vähän erillainen sisustustyyli niin olen suosinut kuluvia lahjoja. Ollaan joskus leivottu cake pops:eja, tehty suolattua kinuskia ja annettu pieniä ruukkukasveja tai sieviä tiskirättejä.

sydän tiskirätti

Tänä vuonna löysin loistavan idean Miss Marzipan blogista. Miss Marzipan asuu nykyisin Ruotsissa ja on jättänyt sokerin kokonaan pois ruokavaliosta. Ihailtava ponnistus, itse olen yrittänyt vähentää, mutta en ole pystynyt olemaan täysin ilman. Hän esitteli blogissaan rosmariinisuolan. Rosmariinia on käytetty vuosisatoja myös sen lääkinnällisistä ominaisuuksista ansiosta. Rosmariinissa on paljon rautaa, kalsiumia ja B6 vitamiinia. Väitetään että rosmariini auttaa muistin kanssa, helpottaa lihaskipuja ja alentaa tulehduksia.

rosmariinisuola 2

On monia jolla on jokin allergia tai noudattavat jotain tiettyä ruokavaliota, mutta ainakaan minä en tunne ketään joka ei käyttäisi suolaa. Tähän rosmariinisuolaan käytin Himalajan kristallisuolaa. Yhtä hyvin voit käyttää sormisuola hiutaleita. Tämä ohje on tosi yksinkertainen ja lapsetkin osaavat auttaa, esimerkiksi suolan purkittamisen kanssa.

Rosmariinisuola

pieniä purkkeja
Himalajan kristallisuola tai sormisuolaa (määrä sen mukaan kun on purkkeja)
5-7 isoja oksia rosmariiniä + pienempiä koristeoksia purkkeihin

Laita suola isoon kasariin/paistinpannuun. Minä laitoin neljä 500 g Himalajan kristallisuolaa ja noin seitsemän oksaa. Lämmitä suola keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Kymmenen minuutin jälkeen ota pois liedeltä ja anna täysin jäähtyä. Kun suola on jäähtynyt, peitä ja anna olla vuorokauden huoneenlämmössä. Ota oksat pois ja siivilöi. Kaada purkkeihin ja lisää jokaiseen purkkiin yksi pieni rosmariini oksa.

rosmariinisuola

Sydänmellinen kiitos opettajille ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s