Rocky Road-herkkuja ja joulun odotusta

Korona-rajoitukset kiristyvät ja muuttavat elämää niin että täytyy elää hetki kerrallaan ja ottaa mahdollisuudet kun ne tulevat vastaan. Viime lauantaina osallistuimme muutaman lapsen kanssa Yli-Lestin joulumyyjäisiin. Myyjäiset järjestettiin työväentalossa, ja siellä oli havaittavissa historian havinaa. Seinässä oli ripustettu vanhoja julisteita ja puulattia hiukan narisi jossain kohtaa.

Myyjäisiin olisi ollut mukava leipoa kaikenlaista, mutta päädyimme kahteen tuotteeseen. Rocky road-herkut ja joulupiparit pääsivät tällä kertaa mukaan. Nämä Rocky road-herkut ovat meidän perheen suosikki ja ovat olleet osa meidän joulua jo useampi vuosi. Näitä voi kyllä tehdä ihan milloin vain, vaikkapa synttäreille. Ne ovat täynnä kaikenlaista herkkua, mutta samalla ne ovat helppoja ja säilyvät hyvin pakkasessa. Sulatusaikaa ei juurikaan tarvita. Mielikuvitustakin saa käytää täytteiden kanssa.

Rocky Road-herkut

Resepti on alunperin löytynyt Kotivinkin sivuilta ja tästä pääset alkuperäiseen. Syy miksi ihastuin tähän reseptiin on koska ne eivät koskaan muutu täysin kovaksi koska massassa käytetään kondensoitua maitoa.

200 g maitosuklaata

250 g tummaa suklaata

1 prk (400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa

50 g voita

150 g lakritsin paloja (Minusta Kouvolan lakritsi on aivan paras tähän tarkoitukseen mutta myös jokin toinen pehmeä lakritsi toimii myös)

100 g vaahtokarkkeja

3 dl suolapähkinöitä

noin 10 paksumpaa tai 20 ohutta (esim. Annas) piparkakkua

yhden paketin verran karkkikeppejä

Gluteenittomia saa helposti jos käyttää gluteenittomia täytteitä.

Aloita pilkkomalla kaikki täytteet valmiiksi ja laita jokainen täyte aine omaan kulhoon. Tämä vaihe on työläin. Lakritsin palasia pilkoin noin 4 osaan. Jos käytät isoja vaahtokarkkeja nekin on hyvä leikata neljään osaan. Käytin itse minivaahtokarkkeja joka hiukan nopeutti työskentelyä. Murskaa keksit niin että ovat erikokoisia palasia. Pilko karkkikepit pieniin erikokoisiin palasiin.

Seuraavaksi pilko suklaat paksupohjaiseen kattilaan ja kaada päälle kondensoitu maito ja lisää vielä joukkoon voi. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on sulannut ja massa muuttunut hiukan kiiltäväksi. Ota pois liedeltä. Sekoita täyteaineet niin että jätä hiukan kaikkia täytteitä sivuun. Niillä voi pintaa koristella.

Itse sekoitan täyteaineet niin että lisään ensimmäiseksi suolapähkinät ja lakritisnpaloja koska ne eivät sulaa lämmössä. Lisään sen jälkeen piparit ja karkkikepit ja viimeisenä vaahtokarkit.

Vuoraa lasagnevuoka leivinpaperilla ja levitä massa vuokaan. Ripottelel päälle loput täytteet ja painele ne kevyesti pintaan jotta pysyisivät paremmin. Siirrä vuoka jääkaappiin tai pakkaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai pakkasessa 2 tuntia. Leikkaa pieniksi paloiksi ja siirrä tiiviiseen rasiaan. Itse säilytän ne pakkasessa ja otan aina tarvittava määrä esille. Sulamisaikaa ei tarvitse juurikaan varata. Tämä on helppo aina valmis vierasvara, erityisesti joulun aikaan. Ja koska Rocky roadit kestävät kuljetusta hyvin ne ovat oivallinen lahjaidea esimerkiksi opettajille tai naapurille.

Uusin video Jenkkimutsi maalla youtube-kanavalla kertoo maatilan töistä ja joulun odotuksesta ja samalla juttelen pienyrittäjyydestä korona-aikaan. Tervetuloa kuulolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s